Home Phone Custom
vzdrževanje sončne elektrarne

Nadzor in vzdrževanje


Nadzor in vzdrževanje sončnih panelov za povečanje njihove učinkovitosti in dolgoživosti po konkurenčnih cenah

Nadzor in vzdrževanje – Čiščenje sončnih panelov

Umazanija na sončnih elektrarnah lahko močno zmanjšuje njihovo učinkovitost. Škodljive snovi, kot so dimniške saje, cvetni prah, smog, pesek in ptičji iztrebki, lahko zmanjšajo proizvodnjo do 20% ali celo več. Naravni procesi, kot so dež, rosa in veter, redko učinkovito očistijo module. Paneli na sončnih elektrarnah z nizkim naklonom so še posebej nagnjeni k kopičenju nečistoč, kot so listje in umazanija, zato je priporočljivo, da se jih vsaj enkrat letno očisti. Najbolje je očistiti panele zgodaj spomladi, da so v času največje proizvodnje čim bolj čisti.

Ponujamo čiščenje sončnih panelov po konkurenčnih cenah. Za čiščenje uporabljamo ekipo izkušenih strokovnjakov, ki uporabljajo vodno čiščenje z vrtljivimi krtačami. Krtače so izdelane iz najlona in so prilagojene za čiščenje solarnih panelov, da se prepreči poškodovanje površine modulov. Uporabljajo tudi namensko čistilo, ki preprečuje nastanek sledi sušenja vode in vodnega kamna. Da bi se izognili hoji po panelih, uporabljajo teleskopsko roko dolžine do 10 metrov.

Vzdrževanje sončnih elektrarn – rešitve za starejše naprave

Ukvarjamo se z vzdrževanjem sončnih elektrarn, ki so že v uporabi. Stranke, ki imajo že svoje solarne elektrarne, prihajajo k njim po pomoč pri vzdrževanju. Starejša ko je sončna elektrarna, večja je verjetnost, da se pokvari. Zato je zelo pomembno, da se jo pregleduje in vzdržuje redno. Stranke so se začele zavedati, da je nizki strošek vzdrževanja veliko manjši od izpada prihodka, ki ga lahko ustvarijo, če se ne odkrije pravočasno kakšne napake. Najpogostejše napake, ki se pojavijo, so malenkosti, kot so varovalke, malenkosti na razsmernikih ali razrahljani spoji, vendar pa lahko že te nepravilnosti povzročijo velik izpad proizvodnje. Pri vzdrževanju sončnih elektrarn uporabljamo napredno opremo, kot so termovizijske kamere, kar pomaga odkriti napake, ki se pri standardnih pregledih in spremljanju proizvodnje še ne vidijo.

Nekatera pogosta vprašanja, povezana z vzdrževanjem sončnih elektrarn, se nanašajo na nevarnost požara in padanja delov s strehe. Elektrarne, ki niso redno vzdrževane, lahko predstavljajo nevarnost zaradi razrahljanja spojev, kar lahko povzroči pregrevanje in posledično požar. Poleg tega je pomembno tudi redno vizualno pregledovati nosilne konstrukcije in panele, saj lahko vremenski vplivi sčasoma povzročijo razrahljanje pritrditev, kar lahko privede do puščanja strehe ali celo odstranitve celotne elektrarne s strehe ob močnejšem vetru.

Ponujamo storitve vzdrževanja sončnih elektrarn, ki vključujejo pomoč pri upravljanju z zakonskimi zahtevami in uradnimi dokumenti. Poleg tega obveščamo svoje stranke o zakonskih spremembah, ki se nanašajo na sončne elektrarne. Za varno in optimalno delovanje sončne elektrarne strankam priporočamo, da nas kontaktirate in izkoristite naše storitve.

Zavarovanje sončne elektrarne

Zavarovanje sončne elektrarne je namenjeno tistim lastnikom, ki uporabljajo sončno elektrarno za samooskrbo ali proizvajajo elektriko za prodajo na trgu. Vsako zavarovanje vključuje kritje za osnovne nevarnosti, kot so požar, udar strele, vihar, vandalizem, itd. Poleg tega pa lahko zavarovanje vključuje tudi kritje za dodatne nevarnosti, kot so poplave, potresi, itd. Kritje obratovalnega zastoja se nanaša na tiste lastnike, ki prodajo proizvedeno elektriko na trgu, saj zavarovalnica povrne izpad dohodka, če elektrarna ne proizvaja električne energije ali jo proizvaja v manjši količini zaradi nevarnosti, ki so bile zavarovane. Na voljo je tudi kritje odgovornosti iz uporabe in posesti sončne elektrarne, ki nudi zaščito v primeru odškodninskih zahtevkov. Dodatne nevarnosti vključujejo kritje stroškov, ki so povezani s škodnimi dogodki, kot so stroški čiščenja in rušenja ter stroški demontaže in ponovne montaže sončne elektrarne.

Kontakt

  • Zeleni Prehod Ktirio d.o.o.
  • Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana
  • +386 (0) 70 574 213
  • info@zeleni-prehod.si